Bejelentkezés

RegisztrációElfelejtett jelszó
Bejelentkezés

Lakberendezés, dekoráció vintage, shabby hangulatban, régiségek az értékmegőrzés jegyében.

Kosár

Kosár Pénztár
Termékcsoportok

Adatvédelmi tájékoztató

Szolgáltató, mint Adatkezelő megnevezése, elérhetőségei

Név: Fogt Árpád egyéni vállalkozó
Székhely: 7632 Pécs, Berek utca 5. 1/4
Levelezési cím, panaszkezelés: 7632 Pécs, Berek utca 5. 1/4
E-mail cím: info@dameliakincsei.hu; arpad.fogt@gmail.com
Telefonszám: +36-20/934-0220
Weboldal címe: http://dameliakincsei.hu

Regisztrációval és megrendeléssel kapcsolatos adatkezelés

A Dameliakincsei webáruház működtetéséhez és szolgáltatásaink nyújtásához bizonyos információkra, adatokra van szükség. Az Adatkezelési nyilatkozat elfogadásával biztosít minket arról, hogy elolvasta és megértette az adatkezelési gyakorlatunkat és azt, hogy miként gyűjthetjük és használhatjuk az Ön adatait. 

Az adatkezelés jogalapja

Az adatkezelés jogalapja: 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 5. § (1) bekezdés a) Az érintett hozzájárulása és az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679. sz. rendelet (GDPR) rendelkezései jelentik.

Az adatkezelés célja

Az adatkezelés célja a megrendelések teljesítése, számlázás, hírlevél, egyéb promóciós e-mailek küldése. A személyes adatokat csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben kezeli. Az Adatkezelő minden elvárható módon védi a regisztrált felhasználóknak a webáruházban kezelt személyes adatait.

A kezelt adatok köre

Regisztráció és megrendelés során Önnek nevet, e-mail címet, telefonszámot kell megadnia, illetve számlázási, szállítási címet.

Ha Ön nem regisztrált tagja az oldalnak, akkor is adatokat gyűjthetünk Önről a webáruház használata során. Ez lehet például IP cím, egyedi eszköz azonosító, cookie adatok (kisméretű adatcsomag, amelyet a weboldal helyez el a böngészőjében) a látogatás dátuma és ideje, a használt eszköz, program vagy böngésző, az eszköz operációs rendszerének típusa, verziószáma és nyelvi beállításai. A kattintásokról, a meglátogatott oldalakról, keresésekről és egyéb oldalon végzett tevékenységeiről is gyűjthetünk információt.

Az adatkezelés időtartama

Az elektronikusan tárolt személyes adatok a megrendelés teljesítése után a polgári jogi elévülési idő szerint 5 évig kezeljük.

A számlázással kapcsolatos adatkezelés

A kezelt adatok jogalapja

Az adatkezelés hátterét a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény (Sztv.) rendelkezései jelentik. Az adatkezelésre vonatkozó hozzájárulás visszavonása esetén az Adatkezelőt terhelő, a Sztv-ben megfogalmazott jogi kötelezettség teljesítése az irányadó.

Az adatkezelés célja

A jogszabályoknak megfelelő számla kiállítása és a számviteli bizonylat-megőrzési kötelezettség teljesítése. Az Sztv. 169. § (1)-(2) bekezdése alapján a gazdasági társaságoknak a könyvviteli elszámolást közvetlenül és közvetetten alátámasztó számviteli bizonylatot meg kell őrizniük.

A kezelt adatok köre

Ön nevét, címét, e-mail címét, telefonszámát és adószámát kezeljük.

Az adatkezelés időtartama

A kiállított számlákat az Sztv. 169. § (2) bekezdése alapján a számla kiállításától számított 8 évig meg kell őrizni. Tájékoztatjuk arról, hogy amennyiben a számla kiállításához adott hozzájárulását visszavonja, az Adatkezelő az Infotv. 6. § (5) bekezdés a) pontja alapján jogosult a számla kiállítása során megismert személyes adatait 8 évig megőrizni.

Hírlevél küldéssel kapcsolatos adatkezelés

Az adatkezelés jogalapja

Az adatkezelés hátterét és jogalapját az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) és a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (Grt.) jelentik. Az adatkezelés jogalapja az Infotv. 5. § (1) bekezdés a) pontjával és a Grt. 6. § (1)-(2) bekezdésével összhangban az Ön hozzájárulása.

Az adatkezelés célja

A hírlevelek kifejezetten reklám céllal készülnek. Az adat kezelésének célja az, hogy Ön értesüljön a webáruházban található új termékekről, akciókról, kedvezményekről. Ezek mellett a webáruház működésében történő változásokról is kaphat hírlevelet (pl. rendkívüli szabadság), mely természetesen nem reklám célzattal készül.

A kezelt adatok köre

Az Ön E-mail címe.

Az adatkezelés időtartama

Az érintett hozzájárulásának visszavonásáig.

További adatkezelések

Amennyiben az Adatkezelő további adatkezelést kíván végezni, akkor előzetes tájékoztatást nyújt az adatkezelés lényeges körülményeiről (adatkezelés jogszabályi háttere és jogalapja, az adatkezelés célja, a kezelt adatok köre, az adatkezelés időtartama). Tájékoztatjuk Önt arról, hogy a hatóságok törvényi felhatalmazáson alapuló, írásbeli adatkéréseit az Adatkezelőnek teljesítenie kell. Az Adatkezelő az adattovábbításokról az Infotv. 15. § (2)-(3) bekezdésével összhangban nyilvántartást vezet (mely hatóságnak, milyen személyes adatot, milyen jogalapon, mikor továbbított az Adatkezelő), amelynek tartalmáról kérésére az Adatkezelő tájékoztatást nyújt, kivéve, ha a tájékoztatását törvény kizárja.

Cookie-k használata rendszerünkben

Ezek segítségével jegyezzük meg a nyelvi beállításait, statisztikai célokra használjuk fel, például, hogy milyen adatokat kerestek a látogatóink az oldalon, egy-egy napon milyen látogatottságot ért el weboldalunk.

Bizonyos cookie-k arra szolgálnak, hogy Ön a közösségi oldalak funkcióit használni tudja. Ilyen például a tartalom megosztása vagy egyéb közösségi oldal által biztosított funkció. 

A cookie-kat az internetböngészője beállításaival kezelheti. Amennyiben Ön nem fogadja el a cookie-k használatát, akkor bizonyos funkciók nem lesznek elérhetőek az Ön számára. A cookie-k törléséről bővebb tájékoztatást az alábbi linkeken találhat:

Internet Explorer:  http://windows.microsoft.com/en-us/internet-explorer/delete-manage-cookies#ie=ie-11
Firefox:  https://support.mozilla.org/en-US/kb/cookies-information-websites-store-on-your-computer
Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=en

Kosár követési funkció

Webáruházunk ún. kosárkövetési funkcióval működik, az Ön bejelentkezése után figyelemmel kíséri a kosarába tett termékeket. Ha a látogatása nem zárul vásárlással, a rendszer megjegyzi kosara tartalmát s arról értesítést/emlékeztetőt küld Önnek bizonyos idő elteltével a regisztráció során megadott e-mail elérhetőségre.

Személyes adatok kezelése

Amennyiben személyes adatait szeretné áttekinteni, kezelni, módosítani, azt megteheti a fiókjába történő bejelentkezéssel. Ön felelős azért, hogy ezek az adatok naprakészek legyenek. 

Adatvédelem

Megrendeléskor kizárólag azokat az információkat kérjük vásárlóinktól, amelyek feltétlenül szükségesek a rendelés lebonyolításához. Ezeket az adatokat harmadik fél számára nem adjuk ki. Ez alól kivételt képeznek azok az információk, melyek az adott termék kézbesítéséhez vagy kiszállításához szükségesek.

Adatainak rendszerünkből történő törlését a webáruház bármelyik elérhetőségén kérheti tőlünk.

Az adatkezelés során Önt megillető jogok

Az adatkezelés időtartamán belül Önt megilleti:

- a tájékoztatáshoz való jog,
- az adatok helyesbítéséhez való jog,
- az adatok törléséhez való jog,
- az adatok zárolásához való jog,
- a tiltakozás joga.

Ön az adatkezelés időtartamán belül tájékoztatást kérhet az Adatkezelőtől a személyes adatai kezeléséről. Az Adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 25 napon belül írásban, közérthető formában tájékoztatja Önt a kezelt adatokról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá – amennyiben az adatok továbbítására is sor került – arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat.

Ön az adatkezelés időtartamán belül kérheti, hogy az Adatkezelő a személyes adatait helyesbítse. A kérésének az Adatkezelő legkésőbb 15 napon belül eleget tesz.

Önnek lehetősége van a személyes adatainak törlését kérni, amelynek az Adatkezelő legkésőbb 15 napon belül eleget tesz. A törlés joga nem terjed ki arra, ha az Adatkezelőt törvény kötelezi az adatok további tárolására, illetve arra az esetre, sem ha az Infotv. 6. § (5) bekezdésével összhangban az Adatkezelő jogosult a személyes adatok további kezelésére (így például a számlázással összefüggésben).

Ön tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen,

- ha a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag az Adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy az Adatkezelő, adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve kötelező adatkezelés esetén és az Infotv. 6. § (5) bekezdésében foglalt esetben;
- ha a személyes adat felhasználása vagy továbbítása – az Ön hozzájárulása nélkül – közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik.

Az Adatkezelő a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 napon belül megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről Önt írásban tájékoztatja. Ha az adatkezelő az érintett helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 25 napon belül írásban vagy az érintett hozzájárulásával elektronikus úton közli a helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait.

Jogorvoslati lehetőségek

Amennyiben Ön szerint az Adatkezelő megsértette valamely, az adatkezelésre vonatkozó törvényi rendelkezést, vagy nem teljesítette valamely kérelmét, akkor vélelmezett jogellenes adatkezelés megszüntetése érdekében a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vizsgálati eljárását kezdeményezheti (levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5., e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu). Tájékoztatjuk emellett arról is, hogy az adatkezelésre vonatkozó törvényi rendelkezések megsértése esetén, vagy ha az Adatkezelő nem teljesítette valamely kérelmét, akkor az Adatkezelővel szemben bírósághoz fordulhat. 

Adatkezelési tájékoztató módosítása

Az Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy jelen adatkezelési tájékoztatót módosítsa. A honlap módosítás hatálybalépését követő használatával elfogadja a módosított adatkezelési tájékoztatót.

 

A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót. A süti beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.